Hibiscus moscheutos, planta cu flori imense

Îmi place să colecționez plante deosebite, pe care nu le întâlnești la tot pasul. Iar când am văzut prima dată o plantă cu flori imense, care arăta exact ca un hibiscus, m-am îndrăgostit la prima vedere. Nu știam că există plante cu flori atât de mari.

Este vorba despre o specie de hibiscus care face flori imese și care se numește Hibiscus moscheutos. Este un arbust originar din America de Nord și trăiește de obicei în zonele mlăștinoase din sud-estul Statelor Unite.

Cum spuneam, am văzut florile imense într-o curte și am fost fascinată. După o căutare pe net am aflat despre ce plante este vorba și din fericire le-am găsit de vânzare. Eu le-am comandat de pe site-ul plant-shop. Am luat doi lăstari: un Hibiscus moscheutos Luna F1 Rose, o nuanță intensă de roz, și unul Luna F1 Pink Swirl, un ton de roz pal.

Comanda a venit rapid, plantele erau în stare bună și una dintre ele avea chiar și boboci. M-a amuzant că în pachet era și o omidă, care a ronțăit liniștită câteva frunze pe toată durata transportului.

Prima dată a înflorit hibiscusul de nuanță roz pal și am fost puțin dezamăgită. Deși a înflorit la scurt timp după plantare, floarea nu era nici pe departe atât de mare pe cât speram.

Dar atunci când a înlforit și plante cu flori roz intens, rezultatul a fost uimitor! Florile erau absolut imense! Nu le-am măsurat, dar cred că aveau în jur de 20 de centimetri în diametru. Nuanța este foarte frumoasă, intensă.

Eu le-am plantat una lângă alta, în zona de flori de lângă gard. Au suficientă lumină, dar nu sunt în soare direct întreaga zi. Planta cu flori roz intens s-a dezvoltat mult mai repede decât cea cu flori pale și a înflorit de multe ori, spre deosebire de cealaltă. Inițial nu am înțeles de unde este diferența asta atât de mare, dar apoi am aflat. Unul dintre aspersoarele care udă gazonul are raza de acțiune exact deasupra plantei care a crescut rapid și a înflorit abundent.

Prin urmare, pe timpul verii a fost udată de două ori pe zi, dimineața și seara, aproximativ o oră. Dacă pentru altă plantă asta ar fi însemnat sfârșitul, din cauza excesului de apă, pentru Hibiscus moscheutos a fost fix ce trebuia. După cum spuneam, sunt plante originare din zone mlăștinoase.

Sunt în faza în care descopăr această plantă cu flori minunate. Le am din iulie 2018 și sunt tare curioasă să văd cum se comportă în noul sezon. Nu le-am învelit sau tăiat înainte de iarnă, dar am înțeles că rezistă fără probleme la temperaturi de până la -30 de grade Celsius.

Prin urmare, dacă vrei să ai în curte sau în ghiveci plante cu flori spectaculoase, atunci îți recomand Hibiscus moscheutos. Eu am văzut prima dată florile imense în curtea unei biserici, deci s-ar putea spune că a fost un semn divin 😀

One Comment Add yours

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *