De ce să alegi un amestec de gazon cu trifoi

Am plantat gazonul din semințe în 2017 și deși nu a fost deloc treabă ușoară, rezultatele sunt peste așteptări. V-am povestit aici cum am făcut totul, pas cu pas. Atunci când văd imagini cu gazonul nostru, unii oameni au o reacție de genul „Dar, vai, e cu trifoi…” De parcă trifoiul ar fi un intrus ce nu are ce să caute în gazon.

De fapt, am ales în mod special un amestec de gazon cu trifoi pentru că am citit despre avantajele trifoiului în gazon. Și nu sunt puține. Dacă vrei un gazon ecologic, care are un verde intens și uniform, are nevoie de mai puțină apă și îngrășământ, atunci este de preferat să alegi un astfel de amestec. Iată de ce să alegi un gazon cu trifoi:

Gazonul cu trifoi are o acoperire mai bună

Poate ați văzut unele peluze cu gazon rar și zone în care pământul este vizibil. Acest lucru nu se întâmplă dacă folosești un amestec de gazon și trifoi. Pentru că se întinde și se răspândește treptat, trifoiul oferă o acoperire mai mare și un aspect verde, compact, ca de mochetă verde. Și dacă alegi un amestec echilibrat, ce conține trifoi special pentru gazon, iarba nu va fi înlocuită exclusiv de trifoi. Cele două soiuri de plante se vor completa reciproc și rezultatul va fi impecabil.

Gazonul va avea un verde intens tot anul

Trifoiul menține umiditatea solului și are o nuanță intensă de verde, cu o acoperire bună. Prin urmare, gazonul va avea un aspect uniform, verde și frumos de primăvara devreme și până toamna târziu.

gazon cu trifoi

 

Gazon cu trifoi

Trifoiul împiedică creșterea buruienilor

Pentru că este dens și acoperă bine solul, trifoiul sufocă buruienile care cresc în gazon. Deci nu te vei mai lupta non-stop cu pirul, păpădiile și alte buruieni care pot crește în gazon. Nu înseamnă că dispar complet, ci doar că vor fi mult mai puține comparativ cu gazonul simplu.

Trifoiul din gazon are rol de fertilizator

Soiurile speciale de trifoi pentru gazon au capacitatea de a produce azot, reușind astfel să se „autofertilizeze” și să ofere gazonului îngrășământul de care are nevoie. Rezultatul este o peluză de un verde intens, pe care nu trebuie să aplici prea des îngrășământ.

Are nevoie de mai puțină apă

În perioadele secetoase, mai ales dacă nu ai un sistem de udare eficient, gazonul are tendința de a se usca treptat, în special în zonele în care nu ajunge suficientă apă. Fiind dens și perfect lipt de sol, trifoiul menține umiditatea la sol și protejează astfel gazonul de uscare. Un amestec de gazon și trifoi nu necesită la fel de multă apă precum gazonul simplu. De aceea amestecurile de gazon ecologic conțin de obicei trifoi.

Gazon cu trifoi

Se întreține mult mai ușor

Pentru că se fertilizează singur, păstrează mai bine umiditatea solului și sufocă buruienile, amestecul de gazon și trifoi este mult mai ușor de întreținut decât un gazon simplu. Deci dacă vrei să te bucuri de o peluză verde impecabilă, fără să simți că muncești prea mult pentru ea, atunci acest amestec este alegerea ideală.

3 Comments Add yours

 1. Bianca spune:

  Buna ziua
  Am si eu o intrebare despre acest gazon cu trifoi: il gasesc ca atare in magazine gen Dedeman?Sau trebuie cumparat separat si amestecate semitele?L-as folosi la Slanic Prahova unde terenul este sarac si sarat.
  Multumesc pentru raspuns.

  1. Georgia spune:

   Da, se gaseste gata amestecat. Se numeste Turfline Eco-Lawn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *