Am comandat hortensie, am primit liliac de vară și a crescut Forsythia

Ca un fel de păcăleală de 1 Aprilie, am descoperit că îmi crește în fața casei un arbust de cu totul alt soi decât știam eu că ar trebui să fie.

Anul trecut, la începutul lunii mai, am comandat de pe site-ul grădinamax.ro un pachet de trei trandafiri urcători din soiul Pierre de Ronsard, despre care am scris aici. În afară de trandafiri, am mai comandat diverși bulbi și o hortensie.

Comandă Gradinamax

Toate bune și frumoase, până în ziua în care a ajuns comanda. După ce am verificat cu grijă lista de produse comandate și ceea ce era în cutie, am descoperit că în locul hortensiei am primit o altă plantă, numită Buddleja davidii și cunoscută ca Liliac de vară. Este un arbust cu flori asemănătoare liliacului, care atrag fluturii.

Liliac de vară (Foto: Pixabay)

Am trecut cu vederea greșeala și nu am returnat planta, mai ales că arăta destul de bine, cel puțin pe cutie… Prin urmare, am plantat un liliac de vară în fața casei și l-am îngrijit să crească frumos. De câteva zile îl tot supraveghez să vad dacă nu cumva a fost afectat de gerul din martie. Planta mea părea bine, mai ales că era plină de muguri.

Dar mugurii mari și verzi s-au transformat în flori galbene și au acoperit toate ramurile. Am recunoscut rapid arbustul, pentru că e o plantă pe care o vezi la tot pasul prin București, în special în grădinile blocurilor. Liliacul meu de vară nu e nici liliac de vară, nici hortensie așa cum plănuisem, ci este un arbust care se numește Forsythia intermedia.

Foto: Pixabay
Forsythia

Sunt foarte dezamăgită, mai ales că planta asta nu mi-a plăcut niciodată. Mi se pare că are flori timp de câteva zile la începutul primăverii, apoi devine un tufiș absolut banal. Încă nu știu ce să fac cu „intrusul”, dar parcă mi-e milă să-l scot.

Sunt și mai dezamăgită de grădinamax.ro pentru că păreau serioși. În toamnă am mai comandat aproape 120 de bulbi de lalele de la ei, iar acum am emoții, deși au răsărit și par să fie lalele :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *